Uluslararası Konuk Öğrenci Programı

Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile yurt dışındaki üniversite öğrencilerine Türkiye’de eğitim imkânı sağlıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 1.368 öğrencimiz, İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görüyor.

Uluslararası İmam Hatip ve Uluslararası Konuk Öğrenci programları kapsamında dünyanın 108 ülkesinden gelen toplam 2.400 öğrenci ülkemizde eğitim alıyor.

Uluslararası Konuk Öğrenci Programı kapsamında şimdiye kadar İlahiyat Fakültelerinden 870 öğrencimiz mezun oldu. Bugüne kadar 986’sı Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinden, 870’i İlahiyat Fakültelerinden olmak üzere toplam 1.856 öğrencimiz mezun olmuş, eğitimlerini bitirerek ülkelerine dönen mezunlarımız memleketlerinde önemli vazifeler üstlenmiştir.

Uluslararası İmam Hatip Öğrenci Programı

Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yurt dışındaki öğrencilere, Uluslararası İmam Hatip öğrenci programı ile Türkiye’de lise düzeyinde eğitim imkânı sunuyor.

Program çerçevesinde, Kayseri, Konya ve İstanbul’daki Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde 1.036 öğrencimiz ülkemizde eğitim görüyor

Uluslararası İlahiyat Programı (UİP)

Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bugüne kadar 1.070 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmesini sağladık.

Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında, gurbetçilerimizin yurt dışında lise eğitimini tamamlayan çocukları, Türkiye'de ilahiyat eğitimi aldıktan sonra yaşadıkları ülkeye geri dönmekte ve din eğitimi alanındaki ihtiyaca cevap vermektedir.

Program kapsamında 14 ülkeden gelen gurbetçi çocuklarının, tüm ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmakta ve burs verilmektedir. Ülkemizde halen 6 İlahiyat Fakültesinde 695 gurbetçi öğrencimiz eğitim görüyor.

Bağış yapmak için tıklayınız