Burs ve Eğitim Yardımları

Türkiye Diyanet Vakfı, geleceğimizin teminatı olan gençliğin eğitimine destek olmak amacıyla farklı alanlarda burs ve eğitim desteği vermektedir.

Eğitim ve öğretim hizmetlerine ciddi manada destek veren Vakfımız, özellikle son dönemde bu alandaki faaliyetlerine büyük bir ivme kazandırmıştır.

Yurt içinde eğitim gören öğrencilere burs ve eğitim yardımları yapılmakta, yurt dışından Türkiye’de eğitim imkanı sunduğumuz öğrencilerin bütün ihtiyaçları Vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

Eğitime destek kapsamında, düzenli olarak Genel Burs, Özel Destek Başarı Bursu, Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Lisansüstü Akademik (Master/Doktora) Bursu, Hafızlık Bursu, Şehit ve Gazi Yakınları Bursu, Yurtdışı Araştırma Bursu gibi başlıklarda düzenli burslar verilmektedir.

Burs kapsamındaki öğrenciler mülakat yolu ile belirlenmekte olup, bu öğrenciler yılsonu değerlendirme kamplarına alınmaktadır. Yıl sonu not ortalamaları ile yıl içerisinde Vakfımızca yapılan değerlendirmelerin kontrolü yapıldıktan sonra burslarının devamına karar verilmektedir.

Bugüne kadar Vakfımız tarafından 240 binin üzerinde öğrenciye 56 milyon 645 bin TL  tutarında burs verilmiş ve eğitim yardımı yapılmıştır.

Öğrencilerin desteklenmesi için verdiğimiz eğitim burslarını 2011 yılından itibaren düzenli hale getirdik. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 23 bin 982 öğrenciye eğitim yardımı ve burs veriyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim harcamalarına katkıda bulunarak, onların daha iyi şartlarda eğitim görebilmeleri için destek olabilirsiniz.

Bağış yapmak için tıklayınız