Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ başlığı altında Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerimizin yakınları, Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlarımız ve Suriyeli mültecilere yönelik maddi ve manevi boyutları olan ama manevi boyutlarını çok daha önemsediğimiz bir yardım kampanyası başlattık.

Kampanyayı üç başlık altında yürütüyoruz
Şimdi şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır

Bugün öncelikle şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Onlar bizler için evlatlarını feda ettiler, gelin hep birlikte milletçe biz onlara evlat olalım, biz dualarımızı onların dualarına katalım, biz onların halleriyle hemhal olalım. Hep birlikte özellikle şehitlerimizin emaneti olan yavrularına sahip çıkalım, kederli eşlerinin daima yanlarında olalım.

Şimdi Güneydoğu’da teröre maruz kalan kardeşlerimizin yaralarını sarma zamanıdır

Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz bugün Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da, Nusaybin’de, İdil’de terörün mağduru olan vatandaşlarımızı elbette yalnız bırakmayacaktır. Gelin terörle örselenen ruhları birlikte tedavi edelim. Evinden, yurdundan, toprağından koptuğu için garipleşen bütün yüreklere biz milletçe dokunalım.

Şimdi Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilerin yaralarını sarma zamanıdır

Son günlerde yoğun olarak vatanımıza hicret eden, yüreklerimize sığınan Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimizin ve Suriyeli mülteci kardeşlerimizin de yararlarını sarma zamanıdır.
Gelin millet olarak, kendilerini dost ellerde hissettirelim. Yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak yardım ve desteğimizi onlardan da esirgemeyelim. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz inanıyorum ki bugün savaş mağduru olan Bayırbucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır, şimdi yaraları sarma zamanıdır.
Aziz milletimizin birbirinin yaralarının bizzat sarması yahut bizzat sarmaya yardımcı olması hem birliğimiz için, hem dirliğimiz için, hem kardeşliğimiz için, hem de geleceğimiz için önemlidir. Buradan bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

Vakfımız tarafından görevlendirilen personellerimiz ile bölgede görev yapan müftülerimiz ve din görevlilerimizle birlikte; Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hatay il ve ilçelerinde terör mağduru vatandaşlarımız, Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilere 251 tırdan oluşan gıda ve battaniye yardımı yapıldı.

Bayırbucak Türkmenleri için günlük sıcak ekmek dağıtımı yapılıyor. Suriyeli mülteciler için "Sıcak Yemek Noktası" kurularak yemek dağıtımı gerçekleştirilmektedir.

“Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası çerçevesinde yardımlarımız, il ve İlçe müftülükleri ile TDV Şubeleri aracılığıyla alışveriş yardım kartı şeklinde ve tespit edilen ihtiyaçlara göre devam ediyor.

Kampanya kapsamında Yurtiçi ve yurtdışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız;

- Tüm GSM operatörlerinden “YARASAR” yazarak 5601'e SMS göndererek

- Online  olarak Bağış yapmak için tıklayınız

- Aşağıdaki bankalardan açılan hesap numaralarından EFT veya havale yoluyla

Banka Şube Hesap Türü IBAN NO
Vakıfbank Meşrutiyet Şubesi TL TR39 0001 5001 5800 7304 3439 71
Euro(€) TR80 0001 5001 5804 8016 0775 30
USD($) TR89 0001 5001 5804 8016 0775 62
Ziraat Bankası Bakanlıklar Kamu Girişimci Şubesi TL TR75 0001 0025 3207 9673 6651 98
Halkbank Mithatpaşa Şubesi TL TR40 0001 2009 3960 0016 0001 76

- Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm İl ve İlçe müftülüklerimize müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirsiniz.