Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirerek, Halep’te yaşananlara seyirci kalmayarak yeni bir kampanyaya öncülük ediyor.

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek olarak bu insanlık dramına dur diyebilirsiniz.

Bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

“Halep’te İnsanlık Ölmesin Kampanyası kapsamında verilecek zekâtların kullanılmasına dair Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan mütalaa alınmıştır. Buna göre zekâtların savaş ve afet sebebiyle muhtaç hale gelmiş kişilerin ihtiyaç duyduğu aynî bir mala çevrilerek kullanılmasının daha uygun olacağı ifade edildiğinden, zekât paraları mütalaada belirtildiği üzere aynîleştirilerek kullanılacaktır. Zekâtını bu kapsamda verecek hayırseverlerimizin aynı zamanda zekâtın bu şekilde kullanımına dair vekâleti de kurumumuza verdikleri bilinmelidir.”

BAĞIŞ YÖNTEMLERİ

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” kampanyamıza katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimiz aşağıdaki bağış yöntemlerinden dilediklerini kullanarak bağışta bulunabilirler.

ONLINE BAĞIŞ

Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz bagis.diyanetvakfi.org.tr  adresinden tüm bankaların kredi kartı veya debit kartı ile online bağış yöntemiyle bağış yapabilirler.

Gıda Paketi İçeriği
Un, bakliyat, yağ, şeker, tuz, tahin helvası, konserve gıdalar, reçel, zeytin, bebek maması ve bisküvisi, pötibör bisküvi, kuru gıdalar.

Temizlik Paketi İçeriği
Kova, el sabunu, çamaşır ve bulaşık deterjanı, ıslak mendil, çocuk bezi, ped, çöp poşedi.

Giyecek Paketi İçeriği
Bot, kaban, kazak ve pantolon.

Barınma Paketi İçeriği
Plastik hasır, battaniye, sünger yatak, gaz ocağı ve okul çantası.
Mutfak Paketi İçeriği
Tencere seti, tabak, çorba tası, çatal, kaşık, leğen, bardak ve kepçe.
Zekat
Dini bir vecibe olan zekatlarınızı, Halep Kampanyası kapsamında zekat almaya müsait kardeşlerimize, ihtiyacına göre ulaştırıyoruz.
Genel Bağış
Bağışlarınızı emanet bilip Halep Kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor, iyilik için çalışıyoruz.

SMS İLE BAĞIŞ

SMS bağışı yoluyla kampanyamıza katılmak isteyen hayırseverlerimiz tüm GSM operatörlerinin faturalı hatları üzerinden “HALEP” yazıp 5601’e SMS mesajı göndererek 10 TL tutarında bağışta bulunabilirler.

BANKA YOLU İLE BAĞIŞ

Banka Hesap Numaralarımız

MAKBUZ KARŞILIĞI BAĞIŞ

Kampanyamıza nakit olarak bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm İl ve İlçe müftülüklerimize müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler.