Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban ibadetini dini hükümler doğrultusunda yerine getirmek ve keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak maksadıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliği ile dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz.

Türkiye Diyanet Vakfı, “Kurbanlarımız kardeşlik için” temasıyla düzenlediği bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 225 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedefleniyor.

Vatandaşların vekâlet verdikleri kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personeli görevlendirilirken, organizasyonlarda gönüllüler de yer alıyor. Yurtiçindeki merkezlerden 95’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacak.

Türkiye Diyanet Vakfı, 41 yılı aşan tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinciyle ve hizmet anlayışıyla bu alanda örnek teşkil etmektedir.

2015 yılında Vakfımıza emanet edilen 180.035 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 195 merkezde, yurt dışında 104 ülkenin 469 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 180.035 hisse kurban görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır.

“225 bin hisse kurban”

TDV olarak 2016 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 225 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz.

Yurtdışında 125 ülke ve bu ülkelerin 525 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise yaklaşık 215 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurtiçindeki kesim merkezlerinden 95’inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak.

Vekaletle Kurban Kesim Programı, Türkiye'de müftülükler, yurtdışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği içerisinde yapılıyor.

Kesilen kurbanlar yurtiçinde, ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğudan Latin Amerika'ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.

Kurban bedeli yurt içi 690 yurt dışı 500 TL

Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 690 TL, yurt dışında da 500 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız kurban.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilir.

Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabiliyor.