Türkiye Diyanet Vakfı Kerkük’te lise inşaa etti.

14.3.2017

Türkiye Diyanet Vakfı, Irak'ın Kerkük kentinde 150 öğrenci kapasiteli "Numan Bin Tabit" adında yeni bir lisenin açılışını yaptı.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneğinin projesi olarak, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından maddi destek sağlanarak inşa edilen lisenin açılışı Kerkük kentinin Aden semtinde açılışına, Irak Sünni Vakfı yetkilileriyle kentin önde gelen aydın, eğitim görevlisi ve din adamları katılımıyla eğitim hayatına başladı.

Irak Sünni Vakfı Din Eğitimi Okulları Genel Müdürü İhsan Allav, açılış töreni sırasında yaptığı açıklamada, "Ülkenin bugün geçirdiği büyük sorunlar arasında bu projenin gerçekleşmesi oldukça takdire şayan bir adımdır. Bölgenin ve özellikle ülkemizin karşı karşıya kaldığı DEAŞ ve benzeri terör örgütlerinin aşırılık zihniyetinden gençlerimizi ve yeni nesli uzaklaştırmak için bu okulların inşa edilmesi oldukça önemli" ifadesini kullandı.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Hişam Avcı ise Türkiye Diyanet Vakfının sadece bu projede değil kendilerine sunulan tüm kalkınma projelerine destek verdiğini söyledi.