Türkiye Diyanet Vakfı, Ramazan ayında dünyanın 64 ülke ve 278 farklı bölgesinde muhtaçlara gıda kolisi dağıttı, iftar sofraları kurdu.

26.6.2017

Türkiye genelinde il ve ilçe şubelerimizce iftar programları düzenleyen TDV, yurt içinde 21.000 ihtiyaç sahibi ve sığınmacı aileye her biri 100 TL değerinde toplam 2 milyon 67 bin TL değerinde Alışveriş Yardım Kartı dağıttı. Ramazan ayında yurt içine ve yurt dışında toplam 8 milyon 500 bin TL değerinde yardım yaptı.

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun,  vakıf olarak 42 yılı aşkın süredir milletimizin emanet ettiği fitre, zekat ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimizi genişleterek sürdürdüklerini vurgulayan Tutkun, “Ramazan’da “Zekat, Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor”, “Üzerinde kardeşinin hakkı var, bu Ramazan ve her zaman”  çağrısıyla yola çıktık. Bugüne kadar düzenlediği Ramazan programlarında milletimizin fakir ve muhtaçlara ulaşan yardım eli olan, Ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığı iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşayan vakfımız, Ramazan faaliyetlerini bu yıl da artan bir ivmeyle devam ettirdi. Bu Ramazan ve her zaman, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızdaki ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek için zekat, fitre bağışlarını yerine ulaştırdık.”

Ramazan’da iyiliğin sesi olduk

“Ramazanda 64 ülke ve 278 bölgede iyiliğin sesi olduk” diyen Tutkun, “Bu yılki Ramazan yardım kampanyası çerçevesinde, yurt içinde ve yurt dışında fakir ve yardıma muhtaçlara yardımlar yaptık, alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketleri ulaştırdık, iftar sofraları kurduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşları ve partner kurum işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Ramazan yardım programı kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında 46 bin 830 aileye gıda paketi ulaştırdık. 90 bin kişiyi de iftar sofralarında ağırladık.

Türkiye Diyanet Vakfı bu Ramazan’da gönüllü ve görevlileriyle yurt dışında 1 milyon 804 bin Dolar değerinde yardım faaliyeti gerçekleştirecek. Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde de Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için Alışveriş Yardım Kartı dağıttık. Bu yıl Ramazan ayında yurt içinde her biri 100 TL olan 2 milyon 67 bin TL değerinde alışveriş yardım kartı 21.000 ihtiyaç sahibi ve sığınmacı aileye ulaştırdık. Dağıtımlar 603 il ve ilçe şubemiz tarafından gerçekleştirildi. Yine şubelerimiz vasıtasıyla il ve ilçelerde iftar sofraları kurularak yüzbinlerce kardeşimizle iftar sofralarında Ramazan bereketini paylaştık. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 8 milyon 500 bin TL değerinde yardım ulaştırdık”

“Kur’an ayında 14 ülkeye hediyelerinizi ulaştırdık”

Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında başta Afrika ülkeleri olmak üzere Balkanlar ve Asya’da 14 farklı ülkede ramazan ayı boyunca Kur’anı Kerim dağıttıklarını vurgulayan Tutkun, ““Kur’an ayında 14 ülkeye hediyelerinizi ulaştırdık. Basımı tamamlanan 50 bin Boşnakça mealli Kur’an-ı Kerim’i de 6 farklı balkan ülkesinde Ramazan süresince dağıtımını gerçekleştirdik. Milletimizin hediyeleri Müslüman kardeşlerimizi muzlu etti” dedi.

Kitapseverler ile yazar ve yayıncıyı buluşturduk

Dini yayınlarda okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana Ramazan ayında İstanbul ve Ankara’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenlediklerini vurgulayan Tutkun. Bu yıl Gaziantep’te de kitap fuarı açtıklarını söyledi. Tutkun, bu yıl 36’ıncısı gerçekleştirdiğimiz kutap fuarımız, İstanbul Beyazıt Meydanı, Ankara Kocatepe Camii avlusunda ve Gaziantep İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdik.

Mustafa Tutkun, Ramazan’da vakfa, zekat, fitre ve sadaka bağışlarını emanet eden hayırseverlere de teşekkür ederek, emanetlerin Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdüğünü vurguladı.