7.2.2017

Türkiye Diyanet Vakfı KOMAŞ Eğitim Kurumlarından Bornova Koleji öğrencileri Suriye’nin Halep kentine gönderilmek üzere toplam 99 bin 60 TL yardımda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin” başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyasına yoğun ilgi devam ederken Bornova Koleji’nde okuyan öğrenciler de söz konusu kampanyaya duyarsız kalmadı.

Bornova Koleji öğrencileri, aralarında topladıkları 99 bin 60 TL’lik çeki Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e teslim ettiler.

Öğrencilerin okullarında başlattığı yardım kampanyası ile ilgili örnek bir davranış gösterdiğini ifade eden Başkan Görmez, ziyarete gelen öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılığın değerli bir davranış olduğunu ifade eden Başkan Görmez, “ Yapmış olduğunuz bu fedakârca çalışmalarınızla örnek bir davranış gösterdiniz, hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Göstermiş olduğunuz bu duyarlılık hem bizler için hem de Halep’teki kardeşleriniz için çok değerli. İnşallah bizlere emanet etmiş olduğunuz yardımları Halep’teki kardeşlerinize ulaştıracağız.  Okulunuzda yapılan güzel çalışmaların haberlerini sık sık alıyor, böyle güzel çalışmalara vesile olduğunuz için mutlu oluyoruz.” dedi.

Bornova Koleji Kampüs Müdürü Adnan Taş, Milletimizin tarihin hiçbir döneminde kendisine sığınan insanları geri çevirmediğini, aksine korumasına aldığını hatırlatarak; “Bornova Koleji olarak Halep’te yardım bekleyen insanların sesine kulak verdik. Kampanyaya tüm idarecilerimizden, veli, öğretmen ve öğrencilerimize kadar herkes destek oldu. Daha öncesinde 1 Tır un yardımında bulunduk, şimdi de son  topladığımız yardımları vakfımıza teslim ettik.Umarım bir nebze de olsa ihtiyaçları karşılanmış olur.” diye konuştu.