20.4.2017

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kenya’nın başkent Nairobi’ye 400 kilometre uzaklıktaki Garissa eyaletinde 1250 gıda paketi dağıttı.

TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yurtdışı Uzmanı Selçuk Öztürk,  Birleşmiş Milletler raporlarına göre Kenya’nın kuraklıktan en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak Afrika’da Somali, Kenya, Etiyopya ve Güney Sudan’da yaşanan kuraklık nedeniyle 18 bin aileye gıda yardımı ulaştırmaya başladıklarını belirterek, “Kenya’da 5 bin aileye gıda yardımı ulaştıracağız. Bugün Garissaya eyaletine çevre illerden gelip yerleşen ve imkansızlıklar içinde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, içerisinde, milletimizin bağışlarıyla hazırladığımız pirinç, şeker, sıvı yağ, un ve makarnadan oluşan 1250 adet gıda paketini ulaştırdık. Dağıtımlarımız Wajir, Isiolo ve Mandera’da devam edecek. Milletimiz emaneti olan gıda paketleri ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırıyoruz” dedi.