Arakan İnsani Yardım Derneği ve Arakan- Rohingya Birliği üyelerinden oluşan heyet Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret etti.

31.1.2017

TDV Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Arakan özelinde ve dünyanın farklı noktalarında yapmış olduğu faaliyet alanları hakkında heyete bilgi verdi.

Uğraş, heyetin yapmış olduğu ziyaretten memnuniyeti dile getirerek, mazlum Arakan halkının her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Arakan’da yaşanan zulüm nedeniyle pek çok Müslümanın sıkıntı yaşadığını,farklı ülkelere göç etmek zorunda bırakıldığını ifade eden Uğraş, yaşanan sıkıntıların başında ise özellikle Arakanlı gençlerin eğitimi olduğunu belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak Arakan meselesini ve Arakan’lı Müslümanları önemsediklerini ifade eden Uğraş, vakıf olarak Hayri ve Sosyal hizmet alanında Arakan’a yardımların ulaştırmaya devam ettiklerini aynı zamanda eğitim alanında da  uzun zamandır önemli çalışmalara imza attıklarını bildirdi.

Uğraş, “Arakanlı gençlerimizin eğitimlerini önemsiyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak Bangladeş,Malezya, Pakistan ve Türkiye’de toplam 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda örgün ve açık öğretim olmak üzere iki farklı şekilde eğitim veriyor,ortaöğretim, lisans, lisansüstü eğitim alanında öğrenim gören öğrencilerin bütün masraflarını vakıf olarak karşılıyoruz.”dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Diyanet Vakfının uluslararası alanda yapmış olduğu çalışmaları önemsediklerini ifade eden Arakan İnsani Yardım Derneği Başkanı Abdülmecid Arakani “ 70 yıldır süregelen Arakan meselesine karşı Türkiye her zaman yanımızda oldu. Bizler Türkiye’yi bir baba ve anne gibi görüyoruz. Halkımız adına Türkiye Devleti ve Türkiye Diyanet Vakfının bölgede yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz” dedi. Arakani, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret eden heyete İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani Faaliyetler Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. İbrahim Altan eşlik etti.