Personel E-Posta | Programlar | Arşiv | Bize Ulaşın
Diyanet Vakfı Facebook Diyanet Vakfı Twitter Diyanet Vakfı Youtube
Prof. Dr. Şerafeddin GÖLCÜK
Denetim Kurulu Başkanı

1940 yılında İzmir´in Ödemiş İlçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Ödemiş´te yaptı. Ödemiş ve İzmir Kur´an Kurslarında dini eğitim gördü. 1964 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Askerlik görevini Yedek Subay olarak Tuzla Piyade Okulu´nda ifa ettikten sonra 1967 yılında Milli Eğitim Bakanlığı hesabına burslu olarak Fransa´ya doktora tahsili için gitti. Doktorasını Sorbonne Üniversitesi´nde tamamladı. Doktora öğrenimi esnasında 1969 yılında Tunus´ta bir yıl kaldı.

1973 yılı başında Erzurum Atatürk Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Kelam Asistanlığına tayin edildi. 1974 yılında Üniversite hesabına bir yıllığına Mısır´a gitti.

1977 yılında Doçent, 1984 yılında Profesör oldu. 1985 yılı başından itibaren Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeliği ile Dekan Yardımcılığı, Selçuk Araştırmaları Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Arapça, Fransızca ve İngilizce bilmekte olup, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanlığını yürüttü. 1992-1999 yılları arasında Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği yapan Prof. Dr. Şerafeddin Gölcük´ün yayınlanmış bir çok eseri bulunmaktadır.

Türkiye Diyanet Vakfı Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan ve izin almadan yardım toplayabilen Vakıftır.
Adres: Dr. Mediha Eldem Sokak No:72/B 06640 Kocatepe / ANKARA
Telefon: (+90) 312 416 90 00 - Faks: (+90) 312 416 90 90 - E-Posta: