TÜRKİYE DİYANET VAKFI VAN'DA AŞEVİ KURDU

Van merkez ve Erciş ilçesi çevresinde meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Van merkeze bağlı Erçek Beldesinin doğusundaki köylere sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Van eğitim merkezi bahçesine aşevi kuran Türkiye Diyanet Vakfı, bu mutfağında her gün 2000 kişilik yemek çıkararak dağıtımını gerçekleştiriyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan yemekler Kriz Merkezi ile koordineli olarak önceden belirlenen yerlerde vatandaşlara Vakıf elemanları tarafından dağıtılıyor.

Özellikle depremden en fazla etkilenen ve deprem acısının yoğun olarak yaşandığı Erciş'teki vatandaşlarımızın sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Çaldıran ilçesine de aşevi kuruldu. Bu aşevinde günlük 2000 kişilik yemek pişiriliyor. Dağıtıma hazır hale getirilen yemekler ise Vakıf elemanları tarafından vasıtalarla Erciş'e ulaştırılarak kriz merkezinin belirlediği yerlerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır.

28.02.2012
Türkiye Diyanet Vakfı Harita