KUTLU DOĞUM AŞI İKRAM EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, 1989 yılından itibaren çeşitli etkinliklerle icra edilen "Kutlu Doğum Haftası" çerçevesinde bu yıl da Ankara Kocatepe Camii´nde Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.

Âlemlere rahmet olarak indirilen, inananlar için hidayet rehberi olan Kur´an-ı Kerim´i insanlığa tebliğ eden, Kur´an ahlakı ile yaşayan, Kur´an'ın getirdiği ilkelerle aydınlık bir medeniyeti inşa eden Peygamber Efendimizi daha iyi anlayıp, evrensel dinî, ahlakî değerleri yaşamamıza aktarabilmek, onu sevgiyle anmak için, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken konferanslar, paneller, sempozyumlar, yarışmalar, konserler düzenlenmekte, Kur´an-ı Kerim okunmakta, aş dağıtımı yapılmakta, etkinliklere halkımızın coşkulu katılımıyla dinî, ilmî, kültürel bir kutlama gerçekleştirilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı, 1996 yılından itibaren her yıl, "Kutlu Doğum Haftası"nda, ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi, Kocatepe Camii avlusunda etli pilav ve ayrandan oluşan Kutlu Doğum Aşı ikramında bulunmaktadır.

Aş ikramı, kültürümüzde bulunan eski bir gelenektir. Ocağın tütmesi, aşın kaynaması toplumsal yaşamın, birlik, beraberlik, refah ve mutluluğun, özgürlüğün, ailenin, sevginin, paylaşmanın sembolüdür.

Türkiye Diyanet Vakfı da Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlediği Kutlu Doğum Aşı ikramı ile Peygamber sevgisi etrafında insanları buluşturma, kaynaştırma, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yaygınlaşmasına vesile olmak üzere bu yılda Kocatepe Camii avlusunda 5.000´in üzerinde vatandaşımıza Kutlu Doğum Aşı ikramında bulundu.

30.04.2012
Türkiye Diyanet Vakfı Harita